Nationaal Grondbezit B.V.
Lichtenauerlaan 32
3062 ME Rotterdam

Tel: +31(0)10-2426100
Mail: wonen@nagron.nl

Rotterdam - Laurensveste

Bouwgeschiedenis: In 1983 werd aan Hoogstad Weeber Schulze & Van Tilburg architecten de opdracht verstrekt op een van de laatste nog braak liggende terreinen binnen de brandgrens van Rotterdam een wooncomplex met winkels op de begane grond te ontwerpen.

Stedenbouwkundige context: Het complex bestaat uit 3 woongebouwen met bedrijfsruimten en inpandige bergingen. Tussen de 3 blokken is een parkeergarage met de ingang aan de Kipstraat. Op het dak van de parkeergarage is een Fitnesscentrum en enkele tennisbanen. Aan de Groenendaal en de Mariniersweg zijn op de begane grond winkels gevestigd. De hoogte van de verschillende bouwdelen varieert van 1 tot 10 bouwlagen. Aan de Groenendaal sluit de bebouwing aan op de blokken woningen en winkels van Maaskant uit 1955 en maakt de gevel een flauwe bocht naar de Mariniersweg. Ontsluiting: Via een portiek met liftschacht zijn de woningen door middel van galerijen aan de binnenzijde van de 2 vierkante blokken (A) bereikbaar. Het langgerekte blok (B) aan de Groenendaal heeft een portiek ontsluiting met liften. 


Woonoppervlakte: Er is een grote variëteit aan woningtypen (14 stuks) met 2- kamwerwoningen van 66 tot 69 m2 ; 3- kamerwoningen van 59 tot 97 m2 en 4- kamerwoningen van 87 m2 . Alle woningen hebben een balkon en een berging in de onderbouw.

Constructie: Het casco is van gietbouw beton met gemetselde spouwmuren en houten puien in de gevelgedeelten.

Geïnteresseerd in een huurwoning in de Laurensveste? Wilt u als eerste te weten komen wanneer er een woning beschikbaar komt? Schrijf u dan in als woningzoekende. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Direct naar ons inschrijfformulier!

Actueel aanbod: Per direct op zoek naar een woning? Bekijk dan ons actuele aanbod.