Nationaal Grondbezit B.V.
Lichtenauerlaan 32
3062 ME Rotterdam

Tel: +31(0)10-2426100
Mail: wonen@nagron.nl

Rotterdam - Suze Groeneweglaan


Bouwgeschiedenis: De flat is gebouwd op initiatief van de Stichting tot Bevordering van de Huisvesting van de Werkende Vrouw. Reeds in 1938 waren er plannen om woningen te realiseren voor werkende vrouwen. Het ontwerp is afgestemd op de oorspronkelijke doelgroep: alleenstaande werkende vrouwen. Bij de opening van de flat was een deel van de woningen ter beschikking gesteld aan oudere echtparen en onvolledige gezinnen. Het bouwproject is gefinancierd door de N.V. Rotterdamsche Verzekering Sociëteiten (R.V.S.) en met behulp van een van rijkswege beschikbaar gestelde hoogbouwpremie.

Stedenbouwkundig: De oriëntatie van de flat is noord-zuid met de galerijen aan de oostzijde en de woonkamers en kleine slaapkamer aan de westzijde. Aan de westzijde ligt een vijver welke de afsluiting vormt met het openbaar groen.

Ontsluiting: Galerijen met 2 liften en een ruimte entreehal.

Aantal kamers en oppervlakte per woning: Per verdieping 10 driekamerwoningen (50m2 ), 3 tweekamerwoningen (ca. 30m2 ) en 2 éénkamerwoningen (ca. 25m2 ).

Constructie: Het gebouw is opgetrokken in betonnen muren t/m de tweede, in baksteen t/m de zesde en kalkzandsteen t/m de tiende verdieping. Alle vloeren zijn van gewapend beton. Noord- en zuidgevel zijn van gewapend beton en bekleed met verglaasde steen.

Restauratie: In 2009 is de flat geplaatst op de lijst van voorlopige gemeentelijke monumenten.

Geïnteresseerd in een huurwoning aan de Suze Groeneweglaan? Wilt u als eerste te weten komen wanneer er een woning beschikbaar komt? Schrijf u dan in als woningzoekende. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Direct naar ons inschrijfformulier!

Actueel aanbod: Per direct op zoek naar een woning? Bekijk dan ons actuele aanbod.