Nationaal Grondbezit B.V.
Lichtenauerlaan 32
3062 ME Rotterdam

Tel: +31(0)10-2426100
Mail: wonen@nagron.nl

Rotterdam - Mariniersresidentie

Bouwgeschiedenis: Dit blok a/d Mariniersweg is onderdeel van het Basisplan voor de Wederopbouw van de binnenstad en is opgeleverd in 1956, hierin werkten vele architecten samen. Zo werd de andere helft van dit gesloten bouwblok ontworpen door architect Nefkens. Aan de binnenzijde is een expeditiehof die dient ter bevoorrading van de winkels op de begane grond. De woningentree -portieken liggen aan de straatzijde.

Stedenbouwkundige context: Het is een mooi voorbeeld van grote stadse architectuur in de rooilijn van de Mariniersweg. Royaal is de begane grond met grote luifels en achter de portieken, geheel vrij voor winkels met een dubbele hoogte (entresol) de bergingen en de winkelopslag zijn onder straatniveau. De begane grond was lange tijd in gebruik bij één meubelzaak. De voorgevel geeft een afwisselend beeld door de balkons met schuine erkers en vooral de hoekoplossing met de schaarvormige balkons gedragen door ronde kolommen is spectaculair te noemen.

Aantal kamers: De portiekwoningen zijn toegankelijk vanaf de Mariniersweg. Het trappenhuis is geplaatst in het hart van de bouwmuur (z.g. vorktrap) met ook een lift wat een luxe was voor die tijd. Bij de hoekoplossing kon door het opendraaien van de ”vork” de woningplattegrond hetzelfde blijven. De plattegronden zijn efficiënt en breed opgezet, vanuit een grote centrale (speel) hal zijn alle vertrekken bereikbaar. De keuken en woonkamer profiteren van uitzicht en zon aan de straatzijde met het balkon en de uitgebouwde serre. Bij de linkerwoning aan de stille achtergevel liggen 2 slaapkamers met loggia.

Woonoppervlak: 88 m2.

Constructie: De winkelpartij tot de eerste woonlaag is in gewapend betonskelet, kolommen en vloeren. Op deze ”tafel ” zijn 5 lagen in 2 beuken de woningen gerealiseerd in bimsbetonblokken en betonvloeren.

Renovatie: In 1997 heeft Noorderlicht Architecten een grote herstructurering uitgevoerd en het blok in ere hersteld Sindsdien is hier de Groene Passage gevestigd, een mens en milieuvriendelijk winkelcentrum.

Geïnteresseerd in een huurwoning in de Mariniersresidentie? Wilt u als eerste te weten komen wanneer er een woning beschikbaar komt? Schrijf u dan in als woningzoekende. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Direct naar ons inschrijfformulier!

Actueel aanbod: Per direct op zoek naar een woning? Bekijk dan ons actuele aanbod.